INFAQ YURAN PELAJAR

ANDA DAPAT  PAHALA BERTERUSAN  DENGAN HANYA BERSEDEKAH SERENDAH RM15 DISINI!

MENAMPILKAN

INFAQ YURAN PELAJAR UNTUK
BELAJAR MENGAJI AL-QURAN

JOM REBUT PAHALA DENGAN SEDEKAH YURAN PELAJARAda dikalangan pelajar-pelajar kami terdiri dari golongan yang sangat cemerlang dalam pembelajaran mengaji al-Quran. 

Tetapi hasrat mereka untuk meneruskan pembelajaran terbatas kerana kurang kemampuan untuk membayar yuran belajar bulanan.

Ini tentunya menyedihkan pelajar untuk mencapai impian mereka dalam mempelajari al-Quran.   Bagaimana jika kita bersama-sama memberikan peluang kepada mereka untuk belajar al-Quran tanpa sebarang halangan kewangan? 

Mari kita bersama-sama beramal dan memberi sedikit sumbangan kepada mereka melalui program Infaq Yuran anjuran MengajiOnline.com  dengan hanya serendah RM15. 

Dengan berinfaq, anda dapat membantu membiayai yuran kelas pengajian bagi pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan dan memastikan mereka dapat terus belajar al-Quran tanpa sebarang halangan.  

Anda juga dapat memberikan peluang kepada pelajar-pelajar ini untuk mencapai impian mereka dalam mempelajari al-Quran. Pahala yang berterusan membawa kita ke syurga. 

Jangan lepaskan peluang ini untuk beramal dan membantu pelajar-pelajar di MengajiOnline .com yang memerlukan.SIAPA KAMI MENGAJI ONLINE?

Kami MengajiOnline.com adalah pusat platform belajar Mengaji Al-Quran bermula dari Iqra, tajwid, tarannum, bahasa arab, fardu ain, tahfiz dan tadabbur. Kami telah beroperasi sejak tahun 2020 dan kini sudah lebih 25,000 pelajar berdaftar dari 35 buah negara. Alhamdulillah.

Misi jihad kami untuk membawa lebih ramai lagi umat Islam belajar mengaji al-quran dengan cara & bacaan yang betul. "Akhirat di dahulukan, Dunia tidak ditinggalkan".
>> HIKMAH BERINFAQ <<

‏إن الله تعالى جواد يحب الجود ويحب معالي الأخلاق ويكره سفسافها

“Sesungguhnya Allah Ta’ala itu Maha Memberi, Ia mencintai kedermawanan serta akhlak yang mulia, Ia membenci akhlak yang buruk.”  (HR. Al Baihaqi, di shah ihkan Al Albani dalam  Shahihul Jami’ , 1744)


Sabda Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam:

‏اليد العليا خير من اليد السفلى واليد العليا هي المنفقة واليد السفلى هي السائلة

“Tangan yang di atas lebih baik dari tangan yang di bawah. Tangan di atas adalah orang yang memberi dan tangan yang dibawah adalah orang yang meminta.”  (HR. Bukhari no.1429, Muslim no.1033)


Shallallahu ‘alaihi wa sallam  bersabda:

والصدقة تطفىء الخطيئة كما تطفىء الماء النار

“Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.”  (HR. Tirmidzi, di shahihkan Al Albani dalam Shahih At Tirmidzi, 614)
Ramai umat Islam sedar hikmah bersedekah/berinfaq. Namun kesibukan dengan keadaan semasa adakalanya membataskan niat untuk melaksanakan sedekah Inisiatif ini disediakan khusus untuk membantu anda sampaikan sedekah pada jemaah masjid, pusat tahfiz dan juga anak yatim

Terima kasih kami dahulukan ucapan terima kasih kepada seluruh penyumbang dalam berinfaq. Kami jaga amanah yang diberikan, sebarang perkembangan kami akan kongsikan dalam telegram. 

Niatkan terlebih dahulu, 

"SAHAJA AKU BERINFAQ HARI INI KERANA ALLAH TAALA"
"SAHAJA AKU BERINFAQ HARI INI KERANA ALLAH TAALA"


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Taja 1 Orang Pelajar Asnaf - 1 Sesi (RM15)
Taja 1 Orang Pelajar Asnaf - 1 Bulan (RM60)
Taja 10 Orang Pelajar Asnaf - 1 Bulan (RM200)
INFAQ Menaja Pelajar Asnaf (Seikhlas Hati) - [PILIHAN]
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel akaunmengajionline@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet dengan REFERENCE "INFAQ".
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaAkram Afifi Holdings Sdn Bhd
No. Akaun564397129214
Buka Maybank2u